Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak se co nejlépe dostat na Gran Canaria

Na ostrov Gran Canaria se dostaneme několika způsoby. Nejpohodlnější je to samozřejmě letecky a z přímých spojů se nám nabízí odlet z Prahy se společností Travel Service, jejichž letenky z Prahy na Gran Canaria, ale i na další ostrovy, si můžete zakoupit ZDE.

Pokud se rozhodnete si zajistit vše potřebné sami, můžete využít našich informací ZDE.

Vyjma Prahy je možné pro přímé lety využít letiště sousedních zemí. Společnosti jako jsou například Condor (Německo), Norwegian (Německo, Polsko), Ryanair (Německo, Belgie, Polsko), Eurowings (Vídeň, Mnichov) vám možnost přímého letu nabízejí, chce to ale v tomto případě cestu kombinovat s vlakem, busem nebo na letiště dojet autem.

Velmi populární jsou přímé lety z Mnichova se společností Norwegian nebo Eurowings Na letiště Mnichov vás přímo z Prahy dopraví busem společnost Student Agency.

Zajímavé jsou i lety z Varšavy se společností Ryanair nebo Norwegian. 

Autem, vlakem nebo autobusem je dostupné i polské letiště KRAKOV, odkud na Gran Canaria přímo létá společnost Ryanair. Ta samá společnost do Krakowa létá z Prahy.

Z nepřímých spojů (s jedním či dvěma přestupy) lze pak kombinovat trasu přes Londýn (z Prahy Wizzair a Ryanair a následně z Londýna Ryanair), nebo přes Londýn s easyjet. Letět se dá ale například i přes Barcelonu nebo Madrid s využitím společnosti Iberia. Letět se dá z Prahy s Ryanairem do Charleroi v Belgii a s tou samou společností pak dále na Gran Canaria, letenky se dají koupit i za 5 tisíc obousměr. V této variantě i v dalších nepřímých letech však nemůžeme počítat s pohodlím necelých 5 hodin letu a je nutné se obrnit a připravit na přestup a čekání.

Novinkou je letecké spojení Gran Canaria s Barcelonou, které 2x denně zajišťuje nízkonákladová katalánská společnost Vueling. Ta samá společnost létá i trasu Praha - Barcelona a zpět. Takže Gran Canaria s přestupem v Barceloně je nyní k mání z Prahy i za 5.000 Kč zpáteční. Více na www.vueling.com.  

Varianty leteckého spojení se velmi mění. Pokud si chcete ušetřit čas s hledáním leteckého spojení, využijte web azair.cz.

Na Gran Canaria se dá jet také autem a cestou poznávat jih naší drahé Evropy, ale je to varianta dosti únavná a ani cenové porovnání nevychází v neprospěch letadla. Musíme si totiž k ceně benzínu připočítat i nějaké to ubytování a ještě trajekt z Huelvy nabo Cádizu. Celý tento přesun vám pak zabere minimálně 4 dny a stát bude minimálně 2 tisíce euro. 

V dnešní době rozvinutého internetu je naštěstí velmi snadné si vhodný let vyhledat, stačí si zadat níže vše potřebné a už jen vybírat. 

 

ONLINE REZERVACE LETENEK
Místo odletu:
Místo příletu:
Datum odletu: (DD.MM.RRRR)
Datum návratu: (DD.MM.RRRR)

 

 
 

 

 
TOPlist