Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gran Canaria na kole i pěšky

Nádherná přírody, úchvatné a závratné přírodní kaňony, vysoké skály, zelená a neprostupná údolí, na druhou stranu ale vlídné podnebí, které vám umožní si v přírodě vyzkoušet extrémní sporty po 365 dní v roce.

Díky vynikajícím klimatickým podmínkám a unikátní morfologii ostrova Gran Canaria budete moci vhodně prokombinovat odpočinek a sportovní aktivity či aktivní turistiku v přírodě.

Vychutnejte si pěší turistiku, horolezectví, jízdu na horském nebo silničním kole, nebo cykloturistiku po cestách, kde skoro za celý den nepotkáte živou duši. Nádherné silnice vás přiblíží k těm nejvyšším místům na ostrově a umožní pokochat se krásou přírody a městeček obklopených místní vzácnou a endemickou flórou. Lesní a horské stezky vám zase přiblíží momenty orientačních běžeckých závodů, které se na ostrově pravidelně konají.

Pěší túrou se dostanete nejen ke skalnímu symbolu ostrova, Roque Nublo, ale vyšplhat se můžete po mnoha jiných křivolakých úžlabinách. Ti odvážnější ocení možnost sjíždět na kole po cyklostezkách horské svahy, vyznavači trekkingu zase mohou na svých výpravách rozjímat nad nádhernou krajinou ostrova. Vyjet na kole se dá až na samotný vrchol ostrova, na štít Pico de las Nieves, který je mezi profesionálními cyklisty považován za nejobtížnější cíl na celém evropském kontinentu se svahy dosahujícími sklonu až 23 %. Ostrov je každou zimu cílem velkého množství cyklistů amatérů i profesionálů, kteří pravidelně a každým rokem i celoročně na ostrově trénují. Gran Canaria skýtá opravdový požitek pro milovníky skoro všech sportů.

Ostrov je prostě určen pro milovníky aktivní turistiky, kteří tak mají jednoduše možnost plně si vychutnat v každém měsíci v roce nádhernou přírodu ostrova a dopřát si skutečně nevídanou dovolenou.

Na pěší túru, na bikerský nebo cyklo výlet můžete využít i naše služby. Odvezeme vás i na start cyklistické nebo bikerské trasy.

Více informací získáte na našem webu www.grancanariaservis.cz ZDE.

Firmy půjčijící kola a organizující pěší túry a cykloturistiku:

FREE MOTION
půjčovna kol
Hotel Sandy Beach. Local 9, Playa del Inglés
Tel: (+34) 928 777 479
www.free-motion.net

CYCLE GRAN CANARIA
Horská kola, cyklistika, training Camps.
Edificio Princesa Arminda Portal 2,3º -D-I
San Fernando de Maspalomas
Tel:(+34) 928 769 5085
www.cyclegrancanaria.com

LIMONIUM
Pěší túry s průvodcem, orientační běh, střelba z luku, multiaventura, horolezectví, sjezd či sestupy kaňonů,
paragliding.
c/ José y María, 69. Lomo los Frailes. Tamaraceite.
35018 Las Palmas de Gran Canaria
Tel:(+34) 928 436 995
www.limoniumcanarias.com

 
 

 

 
TOPlist