Obří paella ukončila fiestu v El Tablero
Po dva týdny trval proud zábavy, hudby a folklórních vystoupení ve městečku El Tablero (Maspalomas). Fiestu včera ukončila, již tradičně, příprava a následná konzumace obří paelly.
Kuchaři, pod vedením José Luis Navarro, šéfkuchaře hotelu Parque Cristóbal, připravovali paellu na pánvi o průměru více než 5 metrů a na její přípravu použili :
- 70 llitrů olivového oleje
- 25 kilo česneku
- 100 kilo cibule
- 100 kilo červené a zelené papriky
- 160 kilo vepřové kýty
- 230 kilo kuřecích křidýlek
- 200 kilo sépií
- 100 kilo drcených rajčat
- 700 litrl vývaru
- 2 kila žlutého barviva
- 10 kilo soli
- 350 kilo předvařené rýže
- 60 kilo zelených fazolí
- 60 kilo hrášku
- 60 kilo mušlí
- 160 kilo krevet
- 50 kilo sladké papriky
- 30 svazků petržele
- 25 kilo citronů.
S paellou bylo pro 4 ticíe jedlíků servírováno 4 tisíce kousků chleba a stejný počet misek a příborů.
Tak zase za rok!