Jdi na obsah Jdi na menu
 


Paella pro 5 tisíc lidí

20. 5. 2013

paella-el-tablero.jpeg


V El Tablero nedaleko Maspalomas v neděli vyvrcholily oslavy na počest Nejsvětější Trojice tradiční výrobou a ochutnávkou obří paelly pro 5000 hostů.

Příprava slavnosti začala již v šest hodin ráno květinovou výzdobou ulic, vaření paelly začalo v devět hodin. Na výrobu této tradiční pochoutky  bylo spotřebováno 350 kilogramů rýže a 700 litrů vývaru, přičemž ingredience pro její výrobu poskytl už v pátek Hotel Riu.

Pánev na přípravu paelly byla vyrobená v roce 1990 za cenu 6000 eur (tehdy milion peset). Má průměr 5 metrů a je 22 centimetrů hluboká, její varná plocha je 17 m2 a váží tunu.

Vyjma 350 kilogramů rýže a 700 litrů vývaru bylo při přípravě paelly dále spotřebováno 80 litrů olivového oleje, 25 kilo česneku, 100 kilo cibule, dalších 100 kilogramů nasekané červené a zelené papriky, 160 kilo nakrájené vepřové kýty, 230 kilo kuřecích křidélek, 200 kilo nakrájené chobotnice, 100 kilogramů drcených rajčat, 2 kila žlutého potravinářského barviva, 10 kilo koncentrovaného vývaru v pastě, 10 kg jemné soli,80 kilo zelených fazolek, 80 kilo hrachu, 60 kilo mušlí, 160 kilo krevet, 50 kilo papriček, 30 svazků petržele a 40 kilo citronů.

Paellu připravovalo několik hodin 32 kuchařů z hotelů RIU a  tucet studentů ze školy Hospitality Arinaga a na míchání používali 8 lopat a 6 hrábí dlouhých 6 metrů. Oheň spolykal 200 briket, 400 kilogramů dřeva a 300 kilogramů uhlí. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist