Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gran Canaria Arena bude energeticky soběstačná

24. 8. 2023

gran-canaria-arena.jpg

Las Palmas – Na střeše Gran Canaria Arény v Las Palmas de Gran Canaria  se v současné době dokončuje instalace solárního systému, který bude od října 2023 pro arénu vyrábět elektřinu. Dokonce více, než je nutné, protože systém pokryje potřebu arény ze 110 %. Množství vyrobené elektřiny bude dokonce stačit na uspokojení 55 % požadavků na elektřinu v celém „Ciudad Deportiva Siete Palmas“.

Dnes navštívil stavbu úředník pro životní prostředí Cabildo de Gran Canaria Raúl García a vysvětlil, že na střeše bude instalováno 1 587 solárních panelů o celkovém výkonu 700 kilowattů. Zařízení bude stát 750 000 eur a plně ho hradí Cabildo de Gran Canaria.

Systém byl zatím plánován tak, že přebytečná elektřina bude dodávána do sítě. Investor však požádal o finanční prostředky z EU na zakoupení bateriového systému v hodnotě 2 milionů eur. S jeho využitím tak bude možné pokrýt každý basketbalový zápas nebo koncert z obnovitelných zdrojů energie.

Solárním systémem bude v budoucnu vybaven i další sportovní areál v La Paterna. Předpokládá se dále, že stará aréna (Insular Sport Center) bude při rekonstrukci v budoucnu také vybavena solárním systémem. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist