Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letenky

p2016709_resize.jpg

Než se letecká doprava po koronakrizi obnoví v původním rozsahu, doporučujeme pro cestu na Gran Canaria využít přímý let z Prahy se společností Smartwings (každou sobotu). Letenky lze výhodně zakoupit i u CK Canaria travel (odbavený kufr v ceně letenky). 

Kdo chce ušetřit,musí se podívat na letenky z příhraničních letišť (Vídeň - společnost Ryanair nebo Wizzair, Krakow - RyanairLipsko - společnost Condor, Norimberk - spol. Corendon, TUI, Berlin Schonefeld - Condor, Mnichov - Condor, a další)

nebo zkusit společnost Ryanair z Prahy s přestupem třeba v Madridu a nebo v Barceloně či Malaze. 

Na Gran Canaria létají většinou charterové a nebo low costové (nízkonákladové) společnosti. Právě tyto společnosti stojí za doslovným boomem v přílivu turistů v posledních letech. Letět s nimi na Gran Canaria se stává dostupnou záležitostí a při dobré termínové konstelaci a včasném nákupu letenek se zpáteční letenka na ostrov dá zakoupit již za 80 euro na osobu.

NÁKUP LETENEK PŘES INTERNET

Na webech leteckých společností (např. norwegian.com) probíhá vše nejčastěji tak, že na stránce letecké společnosti si v předepsaných kolonkách vyberete destinaci (Las Palmas/Gran Canaria), termín letu tam a zpět, počet osob a zjistíte si cenu v požadovaném termínu. Pokud se Vám cena ve vybraném termínu líbí, přejdete do objednávky a vyplníte jména osob, druh a počet zavazadel, někdy lze za příplatek rezervovat přesné místo v letadle, následně potvrdíte objednávku, zaplatíte cenu platební kartou a na Váš mail jsou Vám zaslány letenky a pokyny k odletu, které si musíte vytisknout. Jak dlouho dopředu si můžete letenky koupit, závisí od jednotlivých leteckých společností, většinou je to však skoro jeden rok. A pokud plánujete dopředu a zaplatíte si letenky dostatečně v předstihu, můžete se těšit na vskutku mimořádné ceny. U většiny leteckých společností pak provádíte i odbavení přes internet před letem s možností výběru místa sedačky (za příplatek).

Základní orientaci o cenách letenek z různých odletových letišť Vám poskytne největší český vyhledávač letenek KRALOVNA a PELIKÁN, doporučujeme se však seznámit i s nabídkami jednotlivých leteckých společností na jejich stránkách, protože ve vyhledávači nemusí být lety všech společností. 

Specialistou na nízkonákladové lety je web AZAIR.CZ, mnozí milovníci levného létání chválí web KIWI

Přímé lety z Prahy na kanáry zajišťuje společnost Travel Service/Smartwings, letenky na všechny kanárské ostrovy si můžete koupit ZDE

S KÝM NAPŘÍKLAD LETĚT?

Low costovým „tahounem“ v Evropě je Ryanair, začněme tedy náš přehled s touto společností.

Ryanair :  na WEBspolečnosti zjistíme, že nelétá přímo na Gran Canaria ani z ČR ani ze Slovenska.

Z Prahy lze letět na Gran Canaria přes letiště Milán, Brusel-Charleroi, Londýn-Stansted a nebo Frankfurt-Hahn.

Z Brna a nebo z Ostravy létá Ryanair jen do Londýna-Stansted. 

Z Londýna -Stansted se dále s touto společností dá pokračovat na Gran Canaria. 

Novinkou (od 30.3.2015) je spojení z Bratislavy do Madridu, také se společností Ryanair. Z Madridu pak je na výběr několik leteckých společností, nejlevnější je však opět Ryanair. Více ZDE

Norwegian : jedna z nejrychleji se rozvíjejících společností na evropském nebi –WEBZ původní dopravy ze severských zemí tato společnost nedávno rozšířila své působení i o další evropské země, ze kterých létá na Gran Canaria. Zejména Londýn-Gatwick a letiště Mnichov a Berlín-Schoenefeld jsou z ČR i SR dostupná. Tato společnost prodává letenky lowcostovým způsobem, tedy čím dříve si letenku zakoupíte, tím nižší je její cena, zpáteční letenka z Mnichova se dá zakoupit při včasném objednání i za 78 euro. Norwegian má na palubě připojení k internetu a přepravuje i nadrozměrná zavazadla (kola, surfy …). Novinkou je přímé spojení na Gran Canaria z Varšavy.

Eurowings : dceřiná společnost německé Lufthansy zajišťuje třikrát týdně spojení z Vídně - WEB

LAUDA:  společnost bývalého pilota formule 1, Nikiho Laudy létá na Gran Canaria zatím jen z Vídně a z Berlína, ale destinací bude v brzké době přibývat. Především turisté ze Slovenska a z Moravy odlétají z Vídně, ti ze severu Čech nebo ti kteří se nebojí delší dopravy, pak z Berlína. LAUDA létá z Vídně na Gran Canaria ve středu a sobotu přímo, letenky se dají koupit i velmi levně. Nabídku společnosti LAUDAMOTION najdete v rezervačním systému spol. Ryanair

Condor : i charterová německá společnost Condor létající na Gran Canaria z Mnichova, Lipska a Berlina Schoenefeld, je mezi cestujícími z Čech populární. Zvlášť atraktivní jsou tzv. Fliegenpreise, kdy se letenky při včasném nákupu dají nakoupit i v ceně 59 euro za jeden směr.

TuiFly : třetí největší německá letecká společnost, TUIFLYje specialista na charterové lety a v její nabídce nemůže chybět ani Gran Canaria. Pro cestující z ČR ale i ze SR se nabízí odletová letiště v Mnichově a Norimberku. TUIFLY je známá tím, že pro své zákazníky má neustále připravené akční ceny, především na letenky pro 1-2 týdenní pobyty.

Všechny přímé lety z a na Gran Canaria je pak možné ověřit na TOMTO odkazu. 

Pro aktuální informace sledujte náš web GRANCANARIAINFO.CZ.

 
 

 

 
TOPlist