Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soška Virgen del Pino je vystavena v bazilice bez pláště

28. 8. 2023

virgen-del-pino.jpg

Blíží se oslavy Virgen del Pino a tak je dřevěná soška Virgen del Pino již tradičně vystavena v bazilice bez svého pláště. Sošku si můžete prohlédnout od tohoto pondělí 28. srpna do čtvrtka 31. srpna v Muzeu sakrálního umění v Basilica del Pino ve městě Teror. Vstup do muzea je ze zadní strany baziliky od 10 do 14 hodin. 

Vystavení sošky Virgen del Pino v camarínu bez jejích obvyklých plášťů a šperků je zvláštní příležitostí k zamyšlení nad krásným uměleckým dílem z  polychromovaného dřeva. Camarín je kaple, umístěná za oltářem, soška je vidět z prostoru kostela průhledem v oltáři. 

Od pátku 1. září od 19:00 hodin se opět objeví ve svém oděvu, kterým bude při této příležitosti plášť Los Pinos, jeden z nejstarších dochovaných, z 18. století, který bude madona mít na sobě během zářijových oslav patronky diecéze Kanárských ostrovů. Návštěvníci musí počítat s tím, že v pátek dopoledne nebude soška v bazilice k vidění, při navlékání plášťů je průhled do camarínu většinou zakrytý. 

Sošku Panny Marie ze 16. století si můžete prohlédnout zblízka, když vstoupíte do Muzea sakrálního umění v bazilice del Pino. Muzeum střeží významné historické, umělecké a kulturní dědictví, které nám pomáhá porozumět oddanosti Panně Marii věřících kanárské diecéze. Muzeum je otevřené pro veřejnost od 10 do 14 hodin a pracovníci Muzea nabízí také komentované prohlídky, a to jak ve 12:00, tak v noci ve 20:30. Rezervace návštěv je možná na emailu basilicadeteror@yahoo.es nebo na telefonu 928 63 01 18.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist