Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sýr z Gran Canaria získal ocenění na Salón de Gourmets v Madridu

28. 4. 2017

syry-v-jeskyni.jpg 

Znalci ostrova Gran Canaria vědí, že tradičně vyráběné místní sýry mají výbornou kvalitu a chuť. Nyní to potvrdila i porota na výstavě  Salón de Gourmets v Madridu. 

Kozí sýr Bolaňos z ostrova Gran Canaria získal na tomto již 8.ročníku "šampionátu sýrových gurmetů" stříbrnou medaili v kategorii tvrdých (zralých) sýrů. 

Vítězný produkt, který zraje deset měsíců, vyniká máslovou příchuťí kozího mléka s nádechem meruněk a ořechu a v ústech zanechává příjemnou a pikantní chuť. 

V procesu zrání je sýr zpracován výlučně ručně a na procesu se podílí více než třicet lidí.

Výrobna sýrů Bolaňos ročně zpracuje osm tun kozího, ovčího a kravského mléka a vyrábí i jiné druhy sýrů než ten, který získal významné ocenění. Více informací na webu výrobce

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist