Sýr z Gran Canaria získal ocenění na Salón de Gourmets v Madridu
Znalci ostrova Gran Canaria vědí, že tradičně vyráběné místní sýry mají výbornou kvalitu a chuť. Nyní to potvrdila i porota na výstavě Salón de Gourmets v Madridu.
Kozí sýr Bolaňos z ostrova Gran Canaria získal na tomto již 8.ročníku "šampionátu sýrových gurmetů" stříbrnou medaili v kategorii tvrdých (zralých) sýrů.
Vítězný produkt, který zraje deset měsíců, vyniká máslovou příchuťí kozího mléka s nádechem meruněk a ořechu a v ústech zanechává příjemnou a pikantní chuť.
V procesu zrání je sýr zpracován výlučně ručně a na procesu se podílí více než třicet lidí.
Výrobna sýrů Bolaňos ročně zpracuje osm tun kozího, ovčího a kravského mléka a vyrábí i jiné druhy sýrů než ten, který získal významné ocenění. Více informací na webu výrobce.