Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Puerto de Mogán začne výstavba nového městského parku

27. 10. 2019

puerto-mogan-park.jpg

Ikona jihu Gran Canaria, velmi oblíbený přístav Puerto de Mogán, získá nový městský park. Výstavba by měla začít do konce roku a potrvá asi osm měsíců. Jedná se o jeden z nejžádanějších projektů obyvatel obce.

V rámci plánu modernizace a zvýšení konkurenceschopnosti magistrátu Mogán (PMM) bylo uděleno povolení k výstavbě parku v Puerto de Mogán. Na místě, které je v současné době domovem nikdy neotevřeného akvária, bude postaven městský park s celkovou plochou 5.792 metrů čtverečních. Výstavbu parku zajistí za 850.909 € společnost Bernegal Infrastructuras y Construcciones Ruesma SA.

Peníze pocházejí částečně z prostředků Ministerstva cestovního ruchu (500 tisíc ) a zbývající část půjde z fondů okresu Mogán.  

Park bude rekreační oblastí vlastně v centru městečka (mapa), se zelenými a sportovními plochami, chybět nemůže dětské hřiště. Dále zde bude prostor pro piknik, amfiteátr (450 míst) a muzeum rybářského umění, mladí uvítají skate park a samozřejmostí jsou i toalety. Stavební práce budou zahájeny před koncem roku.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist